Őszi búza agrotechnikai és fajtabemutató munkaművelete

A 2018. szeptember 28. és október 02. közötti periódusban öt munkagép-forgalmazó céggel (KITE, LEMKEN, HORSCH, VÄDERSTAD, KUHN) egyeztetve alakítottuk ki az agrotechnikai kísérleteket. Itt minden cég a saját döntése alapján határozta meg az alkalmazott technológiát és hajtotta végre a talajelőkészítést, valamint a vetést, forgatásos és forgatás nélküli technológiákban.

2018. október 3-4.: Horsch szemenkénti vetéstechnológia elvetésére került sor, ami szintén bemutatásra kerül a fajtabemutatón. Itt egymás mellett helyezkednek el a szemenként és hagyományosan szórva vetett parcellák 1,2 millió csírától 3 millió csíráig.

2018. október 4-7.: 14 fajtatulajdonos 54 őszi búza fajtája lett elvetve.

A várhatóan 2019 június elején megrendezésre kerülő fajtabemutatón és agrotechnikai bemutatón kívül egy gyakorlati gépbemutatóra is sor kerül, ahol bemutatjuk azokat az eljárásokat, amelyeket a gépforgalmazó cégek alkalmaztak szántott és szántás nélküli technológiákban.

Fajtasorok előállításával, bemutatásával, rendezvények időpontjával kapcsolatban keressék bizalommal Koszó Istvánt a +36 30 633 8283-as telefonszámon!

2019-ben is minden kedves érdeklődőt, gazdálkodót, fajtatulajdonost és képviselőt szeretettel vár Mezőhegyesen a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.!