1. Főoldal
  2. Turizmus
  3. Nonius Hotel

A szálloda teljes körű felújítás miatt jelenleg zárva tart, vendégeket nem fogad.

Kedvezményezett neve: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.
A támogatott projekt címe: Hotel Nonius – Mezőhegyes
Pályázat azonosító száma: ET-2020-02-066
Szerződött támogatás összege: 840.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 65,4278365 %

Támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása: A szolgáltatási színvonal növelése érdekében felújításra és átépítésre kerül Mezőhegyes jelenlegi egyetlen üzemelő szállodája a Hotel Nonius. A projekt tartalmazza a műemlék épület külső homlokzati munkáin kívül a recepció, a hall, az étterem és a vendégszobák teljes belsőépítészeti koncepciójának és designjának megújítását, bútorokkal, szükséges eszközökkel történő felszerelését, az étterem felújítását, jelenlegi konyhai gépparkjának modernizációját. Ezen kívül terasz és parkoló kiépítését.

A felújítási munkálatokat követően a Hotel Nonius a jelenleginél jelentősen magasabb szolgáltatási színvonalat fog képviselni, melynek, illetve központi elhelyezkedésének köszönhetően a Központi Ménesudvar „ékszerdobozaként” pozícionáljuk.

Támogatott projekt befejezési dátuma: 2022.12.31

Nonius Hotel

A Nonius Hotel Mezőhegyesen, a Dél-Alföldi régió déli részén található. A birtok ménesudvara, ahol a szálloda is található, a magyar lótenyésztés bölcsője. Itt található az ország első fedeles lovardája, a ménes kocsimúzeuma és a központi istálló.

Mezőhegyesen négy lófajta kitenyésztésével büszkélkedhetünk. Ezek a Furioso-North Star, a Gidrán, a Mezőhegyesi Sportló, valamint a híres Nóniusz fajta, melyről a szálloda a nevét kapta. A több mint 200 éves épületeket hatalmas őspark veszi körül. Az alföldi táj szépsége, az erdők, a vadászati lehetőségek a ló és lovasturizmus, valamint az agrártörténeti emlékek sokasága mindazok számára vonzóvá teszi a kisvárost, akik szeretik a természetet és a csendes nyugalmat.

A szálloda teljes körű felújítás miatt jelenleg zárva tart, vendégeket nem fogad.