Egyedi konyha-klasszikus étlap

 Az alföldi táj szépsége, a ló- és a lovasturizmus, a vadászati lehetőségek valamint az agrártörténeti emlékek sokasága mind azok számára vonzóvá teszi Mezőhegyest, akik szeretik a természetet és a csendes nyugalmat.

A Nonius Hotel Mezőhegyesen, a magyar lótenyésztés bölcsőjében a történelmi birtok ménesudvarában található évszázados platánfák árnyai között, ezáltal is egy sajátos hangulatot árasztva az ide látogató vendégek részére.

Éttermünkben házias ízekkel, széles ételválasztékkal várjuk kedves vendégeinket.

Az étlap összeállításánál az volt a fő szempont, hogy a magyar gasztronómia remekei mellé klasszikus ételeket, de olyan ételeket is szerepeltessünk, amelyek a 21. századi étkezési trendeknek is megfelelnek. Azon ételek is helyet kapnak a szálloda étlapján, amelyek már-már közkedveltnek mondhatók.

Elkötelezett hívei vagyunk a hazai termékek, a régióban vagy helyben előállított alapanyagok minél szélesebb körben történő felhasználására.

… és persze jót jó áron!

Ízelítő:

„Ha magyar”

Gulyásleves, Túrós csusza mangalica tepertővel, Libamáj szelet roston, Harcsapaprikás, Fogasfilé tejszínes vargányával, Jércemell érmék magyarosan, Cigánypecsenye, Makói hagymás rostélyos, Marhapörkölt, Somlói galuska, Gundel palacsinta, Házi tejfölös túrógombóc….

„Ha klasszikus”

Görög saláta, Lazac steak, Óriás borjú bécsi, Ínyenc fatányéros, Bélszín csíkok Stroganoff módra, Palacsinta variációk….

„Ha régiós vagy helyi”

Mezőhegyesi hideg vegyes ízelítő, Viharsarki kapros tárkonyos betyár raguleves, Nagyvadak húsából készített raguleves, Juhtúrós sztrapacska, Fácán leves, Mezőhegyesi káposztás birkagulyás, Sertés szűz szeletkék majorsági raguval, Erdeinkben lőtt dámszarvas combfilé, füstölt szalonnával spékelve…

„Tudod, miért fontos a finom étel? Összehozza az embereket, bárhonnan származnak is.

Mindenkit barátságossá tesz és mosolyt csal az arcára.”

A borokról sem feledkezünk, hiszen ma már elengedhetetlen párost alkotnak a feltálalt és kiszolgált ételekkel együtt. Igyekeztünk hazánk több borvidékének neves pincészeteiből válogatni vendégeink megelégedésére.

Az ételek és italok kiszolgálását udvarias vendéglátás ötvözi!

 

Szívesen hívja, várja:

Asztalos Gyula és csapata