Az összevetésben egyedüli hibátlanként a mezőhegyesi tulajdonú és tenyésztésű Jessica nyerte a hétvégén az 5 éves lovak 110 centiméteres döntőjét a Díjugrató Fedeles Döntőn, melyet a fedett pályás szezon lezárásaként rendeztek meg Budapesten.
29 ló és lovasa indult az 5 éves lovak 110 centiméteres döntőjében, közülük összesen négyen tudták hiba nélkül teljesíteni a bajnokság mindhárom versenynapjának pályáit. Az összevetésben pedig a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. lova, Jessica ért el egyedüli hibátlan teljesítményt és győzött, nyergében Piroska Zoltánnal. Ezzel Jessica lett a legeredményesebb magyar tenyésztésű ló az 5 éves lovak mezőnyében. Piroska Zoltán elmondta, hogy egy éve készül Jessicával, aki még versenyzés szempontjából rutintalannak számít, hiszen a budapesti fedeles döntő élete harmadik versenye volt. – A pej kanca ennek ellenére kiválóan, az elvárton felül teljesített, hiszen a verseny előtt a döntőbe jutást reméltem – mondta a lovas, hozzátéve, hogy Jessica apja Odermus R, anyja Lilla, Hestor után.
A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. másik lova, a fekete magyar sportló kanca, Jégvirág is sikeresen szerepelt, szintén Piroska Zoltánnal a nyergében a hatodik helyen zárta a versenyt.

Fotó: Lustyik Fanni, Hajdu Krisztina
Szöveg: Cseh-Lakos Ilona