A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. április 28. – május 1. között, Mezőhegyesen négycsillagos nemzetközi fogathajtó versenyt rendez. Az eseményről április 19-én Mezőhegyesen Farkas Sándor kormánybiztos és Pap István Tibor vezérigazgató tájékoztatta a sajtó megjelent képviselőit.

 –        Minden lovat és fogathajtást szerető ember számára kivételes öröm, hogy 2018-ban hazánk legrangosabb fogathajtó versenynek Mezőhegyes ad otthon. Az április 28. és május 1. között megrendezésre kerülő Nemzetközi Fogathajtó Verseny az év első magyarországi nemzetközi szabadtéri fogathajtó versenye. A hazai lótenyésztés bölcsőjében, Mezőhegyesen 7 ország 60 fogatat áll rajthoz, hogy bizonyítson ezen a páratlan versenyhelyszínen, ahol a lótenyésztés tekintetében is ötvöződik a több mint 230 éves történelmi tradíció és a lótenyésztés új, modern alapokra helyezése,  s ahol olyan tenyésztési munka folyik, amely új színfoltot jelent majd a magyar lótenyésztésben – mondta Farkas Sándor kormánybiztos.

Pap István Tibor vezérigazgató kitért arra, hogy a mostani, idénynyitó nemzetközi versenyre 56 fogat között 42 magyar és 14 külföldi fogat nevezett. A résztvevő 7 nemzet​ Ausztria, Chile, Csehország, Horvátország, Románia, Svájc, Magyarország.

 A 234 éves Ménesbirtok Európa tenyésztésének meghatározó, évszázados bölcsője, sok éven át irányítója –  az utóbbi évek innovatív, korszerű szellemi-, szakmai-, anyagi fejlesztésének eredményeként ismét felkerült a hazai és a nemzetközi lovasélet térképére. Ezt bizonyítja – többek között – az eddigi három világbajnokság, számos nemzetközi és hazai fogathajtó- és rangos díjugrató verseny általános szakmai elismerést kiváltó rendezése. A rendezvényhelyszín felújított pályákkal, infrastruktúrával várja a fogathajtókat április végén.