A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. menedzsmentje fontosnak tartja, hogy megteremtse a munkavállalók számára a véleménynyilvánítás lehetőségét. Arra szeretnénk ösztönözni a dolgozóinkat, hogy megnyíljanak és elmondják a véleményüket, ötleteiket, akár a közösségre vonatkozóan, esetlegesen a vállalati szokások és kultúra, a munkahelyi komfort, valamint az innovatív fejlesztések területén.

A kezdeményezést egy jobbító szándékú javaslati rendszernek is nevezhetjük, ami remek alkalmat teremt arra, hogy a munkavállalók véleményeket, javaslatokat fogalmazzanak meg és a kiemelkedő fejlesztési javaslataikért díjazásban is részesüljenek. A következőképpen szeretnénk megvalósítani az ötletek gyűjtését: minden telephelyen elhelyezésre kerül egy „Ötletláda”, amibe bárki bedobhatja ötletét, javaslatát névvel, vagy név nélkül. Az ötletek minden hónap végén begyűjtésre, valamit értékelésre kerülnek. Az értékelést követően írásban fogjuk azokat a kollégákat, telephelyeket értesíteni, akik ötleteikért díjazásban részesülnek. Az Ötletládákon kívül létrehoztunk egy e-mail címet is arra az esetre, ha valakinek testhezállóbb az ötleteit elektronikus formában leírni:

otletlada@mezohegyesbirtok.hu

Az igazán kiemelkedő ötleteket pénzjutalommal díjazza a menedzsment, amely nettó 20.000 forintos díjazást jelent ötletenként, annak a munkavállalónak, aki névvel vállalja javaslatát. Az a munkavállaló, aki név nélkül nyújt be újító javaslatot, természetbeni juttatásban részesül méghozzá úgy, hogy a részlege egy üdítőitalokból, kávéból álló csomagot fog kapni, a fent meghatározott értékben.

Szeretnénk ezzel a módszerrel biztosítani, hogy a munkavállalóktól kiindulva eljussanak az ötletek a vezetéshez és az előremutató kezdeményezések, vagy akár az építő kritikák a döntések meghozatalánál is előtérbe kerülhessenek.

A mai napon közös megbeszélés zajlott minden terület vezetőjével a Zöld Teremben. A megbeszélés alakalmával átadásra kerültek az Ötletládák a telephelyek képviselői részére. Reméljük, hogy számos érdekes, a Társaság és a közösség számára értékes, sikeres és innovatív ötlet érkezik majd az év folyamán a Kollégáktól!

 

Szöveg: Magyar Katalin belső ellenőrzési vezető
Fotó: Tarkó Gábor, a Mezőhegyesi Kozma Ferenc Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatója