Három díjugrató megyei bajnokot avattunk 2019. szeptember 15-én vasárnap Békés megyében. Regionális díjugrató versenyünk keretében rendeztük meg a kezdő, ifjúsági és felnőtt lovasok megyei bajnokságát.

A kezdő lovasok között a Békéscsabai Nimród LE versenyzője, Balogh Anna toronymagasan győzött a tapasztalt Phebeusszal a lovasok stílusversenye alapján. Ezüstérmet szerzett Pászka Gabriella (Kentaur Lovas Egylet), míg bronzérmes lett Leszkó Zsófia (Békéscsabai Nimród LE).

Az ifjúsági versenyszámban összevetés döntött mind a versenyszám, mind a bajnokság eredményéről, ahol a Kentaur Lovas Egylet versenyzői brillíroztak. Krajnyák Fanni nyakába akasztották az aranyérmet, aki Rádiháza Előtáncost lovagolta. A bajnokságban második helyezett lett Dér Dorina, harmadik pedig Hrabovszki Fruzsina.

A felnőttek között Potocska Attila (Mezőhegyesi Ménes KH SE) már akkora előnnyel érkezett a döntő helyszínére, hogy a bajnokságban nem tudták legyőzni annak ellenére, hogy Lord Carthago nevű lova egyet ütött az összevetésben. A dobogó második fokára a 125 cm-es versenyszám győztese, Dér Tibor állhatott (Kentaur Lovas Egylet), míg a bronzot Szani Réka (Bábolnai Arab TTE) kapta.

Ménesünk két lova, Hélia II és Justice Jován Richárddal a 125 cm-es versenyszámban második és harmadik helyen végzett.

 

Szöveg: Bardóczky Veronika lótenyésztési osztályvezető

Fotó: Molnár László