1. Főoldal
  2. Hírek
  3. JARNAC GIDRAN-22 (SÁRMŐR) A...

2024. szeptember 27-29. között a szilvásváradi Lipicai Lovas Stadion adott otthont a XLI. Tenyészversenynek, ahol mezőhegyesi lónak is szurkolhattunk.

Jarnac Gidran-22 (Sármőr) egyedüli hagyományos fajtájú lóként állt starthoz az 5 éves lovak kategóriájában, a tenyészverseny legnépesebb, 49 lovas mezőnyében. Lovasa az immár háromszoros magyar bajnok, ifj. Szabó Gábor.

Az elődöntő 115 cm-es pályáján hibátlanul ugrott, a zsűri 8,2 stílusponttal jutalmazta teljesítményét. A középdöntőben már 120 cm-en kellett teljesíteni a fiatal lovaknak. Annak ellenére, hogy az első versenye volt a fiatal ménnek ekkora magasságon, nagyon magabiztosan ugrott. Az előző napi stíluspontnál is magasabb, 8,4 ponttal holtversenyben a 2. helyen végzett.

Az 5 éves lovak 1,5 millió forintos összdíjazású vasárnapi döntőjében sajnos egy verőhibát vétett. A verseny nehézségét az is bizonyítja, hogy a bajnokság 49 fős mezőnyéből csupán 7 ló tudta az elő- és középdöntőt, majd a finálé pályáját is hibátlanul teljesíteni.

Jarnac Gidran-22 (Sármőr) igazán szépen helyt állt az erős mezőnyben. A kiemelkedő képességű sportlovak között is bizonyította, hogy ennek a hagyományos magyar fajtájú fiatal ménnek van helye a díjugrató sportban.

Részletes eredmények: https://dijugratas.hu/#/Event/Info?eventId=17963