Pénteken, 2018. október 5-én, új időszámítás kezdődött a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. életében, amikor dr. Lázár János, a cég állami feladatainak koordinálásáért felelős kormánybiztos elkezdte a munkát a Birtokon.
Reggel a menedzsmenttel egyeztette az együttműködés feltételeit a vezetői értekezleten és megerősítette őket pozícióikban.

Ezt követte egy találkozó az igazgatósági tagokkal, majd 13:00 órakor sajtótájékoztatót tartott, ahol ismertette tulajdonosi céljait, miszerint 5 éven belül Magyarország legjobb, 10 éven belül Európa egyik legjobb agrárvállalatává kell fejlődnünk.

Ehhez rövid időn belül elkezdődik az új ipartelep építése, mely az általunk termelt vetőmag feldolgozásra és tárolásra lesz alkalmas. Egy új 1100 szarvasmarha tartására alkalmas tehenészeti telep beruházásai is tárgyalás alatt állnak, korszerű technológiai kapacitással és a mezőgazdasági gépbeszerzés már elkezdődött, folyamatban van. Kiemelt projekt még a Szakképző Iskola további támogatása és fejlesztései.

Ennek egy precíz és rendezett nyílt gazdaságnak kell lennie, hogy az adófizetők bármikor megnézhessék, hová kerül a pénzük – nyilatkozta dr. Lázár János.

A sajtótájékoztató után a vállalat dolgozóival találkozott a kormánybiztos, ahol kitörő lelkesedéssel és elszánt tenni akarással ismertette elképzeléseit. Biztosította munkatársainkat bizalmáról és közölte, azt szeretné, hogy hamarosan az ország legjobb munkaadója legyen a cég. Képzésekkel segítik majd az esetleges hiányosságok pótlását. Lesz lehetőség a fejlődésre, és számít is a tanulás igényére a munkavállalók részéről.

A munkavállalók béremelésekre és a munkakörülmények fejlesztésére számíthatnak, de ez több munkát is jelent majd, mellyel gyarapítják az állami vagyont. Ennek érdekében kérte a szakszervezetet, hogy a vezetőséggel karöltve egy új bérezési struktúrát dolgozzanak ki.

Délután a kormánybiztos találkozott Mezőhegyes képviselő testületével és Mitykó Zsolt polgármesterrel, hogy ismertesse a cég működési rendjét és megbeszéljék ennek Mezőhegyes várost érintő szociális vonzatait.