Október 19-én díjlovas versennyel zárult a 2019. évi rendezvényszezonunk Mezőhegyesen. E-kategóriától egészen a Szent György Díjig rendeztünk versenyszámokat.

Az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozata edzőtáboruk keretében az E3 és E8 versenyszámokban licenc nélküli kategóriában megmérettette tudását, így a versenynap délelőttjén ezeket a programokat láthattuk.

Lustyik Fanni Gidran XXVII-43 (Kartel) nevű hétéves ménünkkel az L1 kategóriát 6,9 ponttal megnyerte, míg Mezőhegyes Nonius-14 Vezér nevű szintén hétéves ménünkkel 6,5 ponttal a negyedik helyen végzett. Összesítésben a regionális bajnokságban ezzel az ezüstérmes helyezést szerezték meg, míg a regionális bajnok lovasunk edzője, Babinszky Zsuzsa lett. A Békés megyei bajnokságot szintén ez a verseny döntötte el, ahol Lustyik Fanni végzett az élen.

Ez alatt az idő alatt zajlott Budapesten, a Hősök terén a Nemzeti Vágta, ahol Papp János fogathajtónk Nonius-15 Utcalány és Rittmeister-Nonius-20 Aida nevű lovainkkal a Fogatvágta elődöntőben második, míg a döntőben negyedik helyen végzett.

Az ezt megelőző héten a Készenléti Rendőrség lovas alosztálya 55 lóval tartotta összevonását Mezőhegyesen. A gyakorlatok során helikopterrel és vízágyúval is találkozhattak a többségében tőlünk származó lovak.

Szöveg: Bardóczky Veronika lótenyésztési osztályvezető

Fotók: Szabó István, www.facebook.com/NemzetiVagta,