Szakközépiskolás tanulóink az SZVK (szakmai és vizsgakövetelmény) által előírt feladatok szerint végzik az összefüggő szakmai gyakorlatukat. A mezőgazdasági gépészek és a kertészek számára már véget ért, a lovászoké még zajlik.

A Mezőgazdasági gépész tanulók a Központi Gépjavító Üzem területén az aratási munkálatok előkészítését, az öntözőszivattyúk és öntöződobok karbantartását végezték.
Lovász tanulóink a Központi Ménesudvarban napi lógondozási és lóápolási feladatokat teljesítenek, zajlik a kezdő és haladó lovaglás gyakorlata.

2019.06.17-én megkezdték nyári gyakorlatukat a 9. évfolyamos kertész tanulóink. A kis csapat nagy lelkesedéssel végezte munkáját. A tankertben a különböző zöldségnövények (paradicsom, paprika, uborka, hagyma, káposzta, burgonya, bab, borsó, karalábé, csemegekukorica) ápolási munkáit végezték. Megtörtént a paradicsom és az uborka támrendszerének kialakítása. Rendszeresen öntözték a növényeket. A gyakorlat részét képezte az iskola területén található gyümölcsfák ápolása, öntözése. Szintén a négy hetes gyakorlat alatt folyamatosan gondozták az iskola virágágyásait, balkonládáit és az udvart. A gyerekek szép és eredményes munkát végeztek. 🙂

Szöveg és fotó: Winkler-Csabai Hajnalka gyakorlati oktató, Magyar Tibor gyakorlati oktatásvezető