Kedves Érdeklődők és Látogatók!

A napokban már hírt adtunk az Országos Vizsla Főverseny Alföldi regionális elődöntőjéről, amelyre 2017. szeptember 23-án kerül sor. Az Országos Magyar Vadászkamara rendezvényének helyszínei a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. és a pitvarosi Petőfi Vt. vadászterületei lesznek.
Találkozó reggel 7 órakor a Ménesbirtok központi épületénél (Mezőhegyes, Kozma Ferenc. u. 30. ) fog történni.

Program:
7.00 Regisztráció és bírói értekezlet
8.00 Megnyitó, köszöntőt mond Pap István Tibor vezérigazgató, Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. dr. Sándor Gyula az OMVK Kinológiai Szakbizottságának elnöke
8.20 Technikai információk, eligazítás Poroszai Róbert, vezetőbíró
8.30 Munkák kezdete

Az egyes feladatok helyszínei a mellékelt térképen láthatók. Az ajánlott útvonalak a Ménesbirtok központjából indulnak. A tájékozódást táblák fogják segíteni. A rendezvény látogatása díjtalan!

Mező 1: a tótkomlósi út mentén található, a 11-es majori szarvasmarhatelep és a 6-as major között, velük ellentétes oldalon. Bírálandó feladatok: élőfácán keresése légszimattal, vadmegállás, viselkedés vadkelésre

Mező 2 és 3: a két helyszín a 17-es majort körbeölelő területen helyezkedik el. Mindkettő helyen lőtt apróvad megkeresése lesz a feladat különböző módokon.

Víz és nád: megközelítése mű-és részben földúton történik, a 28-as majoron keresztül. Az itt bírálandó feladatok lesznek az élő kacsa utáni kajtatás és a nádi kajtatás.

A rendezvényre tisztelettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket, találkozzunk Mezőhegyesen!