Vetőmag- és terményértékesítés

 

 

A mezőgazdasági növénytermesztés csúcsa technológia és szaktudás szempontjából a vetőmagtermesztés. A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság 1957 óta foglalkozik különféle vetőmagok előállításával, feldolgozásával és fémzárolásával.  A legnagyobb nemzetközi és hazai fajtatulajdonosokkal dolgoztunk és dolgozunk együtt, így az általunk előállított vetőmagokat a világ minden táján ismerik.

Jelenleg a Limagrain céggel vagyunk szorosabb kapcsolatban, így nekik állítunk elő legnagyobb területen vetőmagot, ezen kívül a hazai nemesítők közül a Szegedi és Martonvásári kutatóintézetekkel dolgozunk együtt.

 

Szándékunk ismét sokszínűvé tenni a vetőmag előállítási palettát, hiszen az új üzem alkalmas lesz szinte az összes vetőmag feldolgozására, és fémzárolására. Ezen felül szeretnénk a térségben gazdálkodók számára egy integrációs tevékenységet is beindítani,  kihasználva az új  beruházás komoly tárolókapacitását.

Az idei évben őszi kalászos vetőmagjainkkal állunk vevőink rendelkezésére, fajta választékunkról és árainkról információt kollégáinktól lehet kérni.