Egy korszak lezárult, elballagtak a Kozma végzős tanulói. Megszólalt számukra az utolsó csengő, vállukra vették a tarisznyát. Osztályfőnökeik vezetésével körbejárták az iskolát és a kollégiumot, elbúcsúztak alma materüktől. Lovász tanulóink hagyományosan lóháton és fogaton ballagtak. A tanév egyik legjobban várt eseményét Tarkó Gábor igazgató úr nyitotta meg. Beszédében megköszönte a diákoknak hogy olyanná formálták a Kozmát, amire büszkék lehetünk: „Ballagáskor kicsit mi pedagógusok is elballagunk. Az iskola dolgozóinak mindig nehéz elfogadniuk, hogy azok a diákok, akikkel évekig napi kapcsolatban voltunk egyszer csak itthagyják az iskolát. Ez az élet rendje, a mi szakmánk jellemzője a ciklikusság. Igyekeztünk felkészíteni Benneteket a vizsgák és az élet kihívásaira, ne felejtsétek el, amit tanultatok! Köszönöm, hogy jobbá tettétek az iskolát az elmúlt években! Bárki bármit mondhat az iskoláról, mert ti lesztek a történeteink mesélője. Mint ahogy szereplői, írói is voltatok.”

Durkó Tamás 11.A osztályos tanuló szólt a végzősökhöz, a ballagók nevében Lázár Gabriella 12.A osztályos tanuló búcsúzott. Kassai Zoltán 12.A osztályos tanuló előadásában Szabó T. Anna Útravaló című versét hallhattuk. Igazgató úr könyvjutalomban részesítette azokat a tanulókat, akik az itt töltött diákéveik alatt kiváló tanulmányi eredményt értek el, aktív szervezői voltak a közösségi életnek, versenyeken képviselték az iskolát:

Kalicz Laura 10.2.L osztályos tanuló: a Lovász Szakma Kiváló Tanulója Országos Versenyen nyújtott teljesítményéért. A versenyen elért 2. helyezéséért a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által alapított ösztöndíjprogram részeként nagy összegű pénzjutalomban is részesült.
Gergely Melinda Edit 10.2.L osztályos tanuló: A Lovász Szakma Kiváló Tanulója Versenyen nyújtott teljesítményéért.
Tar Laura Barbara 10.2.L osztályos tanuló: kiváló szakmai munkájáért, a Lovász Szakma Kiváló Tanulója Országos Versenyre való felkészüléséért.
Telenkó Zsófia 10.2.L osztályos tanuló: kiváló szakmai munkájáért, a Lovász Szakma Kiváló Tanulója Országos Versenyre való felkészüléséért.
Csatlós Csaba 11.G osztályos tanuló: a Mezőgazdasági Gépész Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos selejtezőjén való részvételéért.
Poszt Balázs András 11.G osztályos tanuló: a Mezőgazdasági Gépész Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos selejtezőjén való részvételéért.
Fekete Tamás Róbert 12.A osztályos tanuló: szorgalmáért, jó tanulmányi eredményéért, versenyeken való részvételéért.
Kassai Zoltán 12.A osztályos tanuló: iskolai rendezvényeken való részvételért, közösségi munkájáért.
Lázár Gabriella Edit 12.A osztályos tanuló: iskolai rendezvényeken való részvételért, közösségi munkájáért.
Buzsik Stella 11.L osztályos tanuló: jó tanulmányi eredményéért.
Kindel Nikolett 11.L osztályos tanuló: jó tanulmányi eredményéért.

Szöveg: Nagy-György Tamás szakügyintéző
Fotó és videó: Tarkó Gábor képzési igazgató