Feladata: a versenykiírástól – a célig

A világbajnokság asszisztense Mitykó Zsuzsi, a Nemzetközi Lovas Szövetség technikai kiküldötte a belga Richard Papens segítője. Munkaköre szerint az ügymenetet, a versenyben résztvevőkkel folyó együttműködést, kommunikációt segíti.

A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) mintegy 40 oldalon írja elő a versenyrendezés kötelező szabályait.
Ezek teljesítése az asszisztenst feladata.

Ezek többek között:

– A rendezővel egyeztetett versenykiírás elkészítése a Nemzetközi Lovas Szövetség részére.
– A nevezések nyomon követése, elfogadása, kapcsolattartás a nemzeti szövetségekkel, illetve a versenyzőkkel.
– A Szervezőbizottság ülésein való aktív részvétel.
– A helyszín ellenőrzése: a pályák, istállók, kiszolgáló helyiségek.
– A versenyprogram összeállítása – figyelemmel a fiatal fogatlovak különleges versenyszabályaira.
– A díjak, díjszalagok, különdíjak megbeszélése a rendezővel.
– A díjátadások előkészítése. A megnyitó, illetve a záró ünnepségek összehangolása.
– A versenydokumentáció előkészítése. Szorosan együttműködés a verseny kiértékelőjével, illetve a versenyirodával. Ez magába foglalja a versenyzőknek kiosztott dossziékat, azokban lévő anyagok összeállítását, a startlisták, eredménylisták elkészítését. A sorsolás előkészítését.
– A verseny ideje alatt együttműködés a pályaépítővel, a versenybírósággal, állatorvosi bizottsággal, Steward szolgálattal, a versenyirodával, a versenykiértékelővel, a verseny rendezőjével.
– A háttérmunka egyik legfontosabb és legnehezebb része a hivatalos személyek utazásának, szállásának szervezése, összehangolása. Ezt a munkát mezőhegyesi versenyen Janovszki Mariann versenytitkár végzi.

„A világbajnokság technikai kiküldöttje, mintegy a verseny karmestere is. Szerencsések vagyunk, hogy ezt a tisztséget már négy éve, a mezőhegyesi világbajnokság kezdete óta az egyik legtapasztaltabb technikai kiküldött a belga Richard Papens tölti be. Gyakorlati és elméleti ismeretei, helyi tapasztalatai jelentősen segítik a zökkenőmentes versenyszervezést” mondja Mitykó Zsuzsi, aki több mint két évtizede dolgozik a fogathajtásban. Több országban közmegelégedéssel látta el asszisztensi feladatot. Vizsgázott versenybíró, a hazai fogathajtó szakág titkára, így napi szinten kapcsolatban áll a Nemzetközi Lovas Szövetség Fogathajtó Szakágának munkatársaival.

F.K.