Nekem jutott a megtiszteltetés, hogy a Nemzetközi Lovas Szövetség nevében köszöntsem Önöket Mezőhegyesen, Magyarországon a Fiatal Fogatlovak 2018-as világbajnokságán. Az elkövetkező négy napban azért jövünk össze mindannyian, hogy támogassuk, bíztassuk és segítsük a fejlődésben a FEI fogathajtó közösségének fiatal tehetségeit.

A fogathajtás népszerűsége folyamatosan növekszik világméretű szinten, mivel rajongók tömegét ejti rabul a sport sokoldalúsága. Beleértve ebbe az izgalmat és az eleganciát amit ez a sport megkövetel. Éppen ezért a sport töretlen sikere és terjedése érdekében kulcsfontosságú szempont, hogy egészen a kezdetektől fogva építő jellegű alapokat helyezzünk le, ápoljuk a bizalmat, és kialakítsuk a verseny rutint, hogy támogassuk a lovainkat amikor elindulnak a nemzetközi sikerek útján. Egy verseny, ami történelemmel és hagyományokkal átitatva teremt keretet a jövő számára.

A már említett bizalom a FEI fogathajtás jövőbeli sikerének alapja, az egyedülálló paradigma, ami nézők és versenyzők szívét, lelkét ejti rabul világszerte és ami lehetőséget teremt arra, hogy a kiváltságos képességek megmutatkozzanak. A bizalom és a kötődés, legyen az akár ló és lovasa, ló és hajtója között ami minden FEI szakág elengedhetetlen alapját megteremti. A FEI (Nemzetközi Lovas Szövetség) egy közösség, egy hálózat, egy család, amit tökéletesen kifejez a TwoHearts (a FEI kommunikációs koncepciója) koncepció.

Hatalmas öröm számunkra, hogy az elkövetkező néhány napban összehozzuk azokat a nézőket és hajtókat, akik hasonló szenvedéllyel támogatják a feltörekvő tehetségek fejlődését. A hónap során egyedülálló lehetőségként nyílik meg számunkra, hogy betekintsünk a FEI fogathajtó közösség mélységeibe. Mielőtt a figyelem a Tryonban (Észak Karolinában) megrendezésre kerülő világjátékok felé irányul, ahol a közönséget ismételten magával ragadja a fogathajtás izgalma is a lovassportok legnagyobb színpadán, itt pedig Mezőhegyes mutatja meg a sportág izgalmakkal teli jövőjét.

A Nemzetközi Lovas Szövetség nevében szeretnék köszönetet mondani a szervezőknek, partnereknek, önkénteseknek, valamint a hivatalos személyeknek a fiatal fogatlovak iránti elkötelezettségért és támogatásért, és hogy elősegítik a köztünk lévő partneri kapcsolat működését. Hatalmas elismerés és köszönet illeti azokat, akik időt és energiát nem kímélve támogatják a lovas tehetségeket.

Ingmar De Vos
Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI)
elnök